Indlæser Begivenheder

« All Events

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Online foredrag om sociale medier for børn og unge

25. marts 2019 - kl. 19:00 - 20:00

Sociale medi­er optager en større og større del af børn og unges liv, i takt med den tek­nol­o­giske udvikling. De fær­reste unge men­nesker, kunne forestille sig livet uden en smart­phone, og med god grund. Der er ingen grænser for hvad man kan opleve, udbrede og berette på sociale medi­er, på godt og ondt. Der­for kan det være svært at vide, hvornår et for­brug af sociale medi­er bliv­er et over­for­brug, og hvor­for man egentlig over­hovedet skal tænke i de baner.

I dette fore­drag vil psykolog Rebec­ca Poulsen komme med nogle bud på, hvor­for det kan være en god ide, at se sit for­brug af sociale medi­er efter i sømmene. Hun fortæller også, hvor­dan man får mest muligt ud af det, uden at det tager al ens tid og opmærksomhed.

Rebec­ca vil præsen­tere børnene for nogle af de resul­tater, forsknin­gen på området har vist.

  • Hvad gør det ved vores venskaber?
  • Hvad gør det ved vores familie?
  • Hvad sker der med vores opmærksomhed?
  • Hvad gør det ved vores selvtil­lid og selvforståelse?
  • Og hvad gør det ved vores trivsel generelt?

Og se med, når Rebec­ca fortæller om hvor­dan man kan tyn­de ud i sit for­brug af sociale medi­er, og i højere grad anvende dem, på en måde, som bakker op omkring de ting man er optaget af, og de ting som man find­er vigtige.

Foredragsholder

Rebec­ca Poulsen er psykolog og part­ner i Dabeco (Dan­sk Behan­dling for Com­put­er­spil- og Onlineafhængighed).

Til dagligt taler hun med unge men­nesker, som har skær­mafhængighed tæt inde på livet, og råd­giv­er foræl­dre i, hvor­dan de kan skabe nogle gode ram­mer for et menings­fuldt fam­i­lieliv med et afbal­anceret skærm­for­brug, både hvad angår com­put­er­spil og sociale medier.

Deru­dover hold­er hun fore­drag for fag­per­son­er om sociale mediers ind­fly­delse på unge men­nesker liv og trivsel. Hun er optaget af at skabe en mere kri­tisk opmærk­somhed hos unge men­nesker omkring deres brug af sociale medi­er samt at guide foræl­dre i at forstå mekanis­merne og tiltrækn­ingskraften i de farverige, virtuelle uni­vers­er, som sociale medi­er byder på.

Detaljer

Dato:
25. marts 2019
Tidspunkt:
19:00 - 20:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
,

Detaljer

Dato:
25. marts 2019
Tidspunkt:
19:00 - 20:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
,