Vores certificering er designet til alle skoler og foreninger, der deler overbevisningen om, at det er afgørende at fokusere på de unges digitale liv. Ved at opnå certificering i sunde digitale vaner sender organisationen et tydeligt signal til omverdenen, brugerne, familierne, medarbejderne og politikerne om, at der er en særlig opmærksomhed på børn og unges digitale liv.
Vores erfarne oplægsholdere inkluderer en læge, Cecilie Aalund Federspiel, en autoriseret psykolog, David Madsen, og en policyekspert, Mie Oechlenslaeger, samt ungecoach, Julius Mygind der alle besidder omfattende viden om unges digitale liv. Alle oplægsholdere inddrager kursisterne for at sikre en engagerende oplevelse gennem hele dagen.
Den certificerede organisation får et virtuelt emblem, som de frit kan bruge på deres hjemmeside og andre relevante steder. Derudover modtager organisationen et fysisk messingskilt, der tydeligt viser, at de er certificeret inden for sunde digitale vaner.
Institutionen beslutter selv, under kyndig vejledning, hvilke refleksioner der skal fremgå af deres certificering.
Vi opfordrer institutionens personale til at reflektere over principper for brugen af mobiltelefoner, begrænsning af digitale distraktioner, firewalls, skærmbrug i undervisning og pauser, didaktiske/trivselsmæssige/læringsmæssige aspekter af skærmbrug, shopping på nettet, gaming, sociale medier, skærmtid, mobning på nettet, den gode tone online, billeddeling, brug af AI, digital dannelse, ekstreme digitale grupper samt hvordan man kan støtte trivselsfremmende aktiviteter.
Vi tilbyder også undervisning i, hvordan man kommunikerer med unge og forældre, når skærmen hindrer et liv med fysisk aktivitet, fysiske venskaber og andre sundhedsfremmende aktiviteter.